[coaching]

[bernard lievegoed school]

[bernard lievegoed school]

De schoolleider kwam in een proces waarin verschillende zaken moeilijk hanteerbaar werden. Een grote vraag waardoor een dependance werd ingericht, tegelijkertijd een aantal culturele vragen in de school en de constatering van de inspectie dat op diverse fronten het onderwijs te zwak werd geacht.

dienst:
coaching
periode:
oktober 2006 t/m juni 2007
klant:
bernard lievegoed school
plaats:
maastricht
[vrije school heerlen]

[vrije school heerlen]

In de overdracht na een periode van interim-management is de nieuwe schoolleider ingewerkt, vervolgens deels opgeleid en tenslotte op een aantal punten gecoacht, waardoor een geslaagde overdracht van de schoolleiding werd gerealiseerd. De aangezette veranderingen kregen een naadloze aansluiting door de nieuwe schoolleider.

dienst:
coaching
periode:
oktober 2006 t/m mei 2007
klant:
vrije school heerlen
plaats:
heerlen
[vrije school de esch]

[vrije school de esch]

In het ontstaansproces van de nieuwbouw van de school, samen met de oprichting en realisatie van een kinderdagverblijf werd het leiderschap uitgedaagd om de veelheid aan processen te kunnen sturen. Onderwijskundige vernieuwing was een wens. Tegelijkertijd moesten alle handen aan dek gebracht worden om overzicht te houden, de financien goed te beheren, de verhuizing voorbereiden en de aansluiting met de kinderopvangorganisatie tot stand te brengen.

dienst:
coaching
periode:
april t/m juni 2005
klant:
vrije school de esch
plaats:
assen