Archieven

[bernard lievegoed school]

De schoolleider kwam in een proces waarin verschillende zaken moeilijk hanteerbaar werden. Een grote vraag waardoor een dependance werd ingericht, tegelijkertijd een aantal culturele vragen in de school en de constatering van de inspectie dat op diverse fronten het onderwijs te zwak werd geacht.

[vrije school heerlen]

In de overdracht na een periode van interim-management is de nieuwe schoolleider ingewerkt, vervolgens deels opgeleid en tenslotte op een aantal punten gecoacht, waardoor een geslaagde overdracht van de schoolleiding werd gerealiseerd. De aangezette veranderingen kregen een naadloze aansluiting door de nieuwe schoolleider.

[vrije school de esch]

In het ontstaansproces van de nieuwbouw van de school, samen met de oprichting en realisatie van een kinderdagverblijf werd het leiderschap uitgedaagd om de veelheid aan processen te kunnen sturen. Onderwijskundige vernieuwing was een wens. Tegelijkertijd moesten alle handen aan dek gebracht worden om overzicht te houden, de financien goed te beheren, de verhuizing voorbereiden en de aansluiting met de kinderopvangorganisatie tot stand te brengen.