Archieven

[begeleidingsdienst]

Het bestuur koos ervoor om de directeur die met pensioen ging te vervangen door een interim-directeur. De opdracht was te onderzoeken of een klein onderwijsadviesbureau in een commerciƫle markt bestaansrecht had, of dat andere partijen gezocht moesten worden om samen te werken of te fuseren. In het jaar daarna bleek een financieel gezond bedrijf dat op zichzelf stond realiseerbaar. Noodzakelijk was het wel om met veel partijen samen te werken, zodat professionele kwaliteit en een breed aanbod gegarandeerd kunnen worden.

[bernard lievegoed school]

In een acute crisis werd de inzet van PPM gevraagd. Door een langdurige relatie met deze school was snel duidelijk welke zaken direct aangepakt moesten worden. De school was in een stroomversnelling gekomen van een aantal zeer negatieve processen, die drukkend werkten op de stemming en het klimaat in de school. Door zorg te dragen voor de rust in de primaire processen, kon er daarnaast gewerkt worden aan een professionele cultuur en een meer professionele manier van communiceren.

[vrije school sittard]

De school had te maken met diverse situaties waardoor de ontwikkeling werd geremd. Er moest nieuwe huisvesting komen, maar dat was een bedreiging voor het bestaan. Ontevredenheid bij ouders leidde tot het vertrek van een leraar. Het bleef een gevecht tegen te lage leerlingaantallen. Een succesvolle verhuizing, aantrekken van nieuw personeel en uiteindelijk een nieuwe schoolleider bracht de school in een nieuw vaarwater.